FAQ

Båten går når kunden sier at båten kan gå. Ved transportoppdrag der båten må holde masjfart får å nå fram til et avtalt tidspunkt, og båten har en ny tur til et fastsatt tidspunkt, må båten gå fra kai til avtalt tidspunkt. Det er kundens oppgave å påse at gjestene er er kommet ombord til avgangstidspunktet.
Ta med klær slik at man sitte ute selv etter at solen har gått ned. På sjøen kan det bli litt mere trekk enn hva man er vant til i byen. Du holder deg tørr uten regntøy. Våre båter er utrustet med solseil og sidevinduer.
Matbestillingen må gjøres senest 10 dager før tur.
Dersom vi har ledig charterbåt kan kjøre på en en til to dagers varsel med et lite forbehold i forhold til hvilken meny dere går for. Er datoen viktig for deg bør du bestille din båt mens den er ledig, antakelig tidlig mens det ennå er godt skiføre. Du kan reservere båten uforpliktende for deg. Dersom det senere kommer noen andre som også ønsker samme båt på samme dato har du førsteretten, men du må bestemme deg i løpet av ett døgn og signere kontrakt. Hvis ikke så får neste kunde anledning til å signere kontrakt.
Båtene har musikkanlegg og et utvalg musikk. Ønsker dere egen musikk er det bare å ta med CD, ipod og lignende.
Ved leie av våre båter betales båtleien på forskudd. Medgått mat og drikkevarer faktureres kunden etter båtturen. Noen ganger må gjestene betale deler av drikkevarene selv. Fjordclipper og Kustos har betalingsterminal for bankkort og kredittkort. Ved kjøp av drikkevarer på Freikoll og Belle Royal må disse betales kontant. In Excess har ikke kontantsalg.
Vi seiler der kunden ønsker og der skipperen mener det er trygt for båt og passasjerer. Dersom kunden ikke har noe spesielle ønsker legger vi opp en hyggelig rute der vi kjører nært land for maksimal sightseeingopplevelse. En populær rute går fra sentrum, ut ved Dyna Fyr, over Lysakerfjorden, videre innenfor øyene i Vestfjorden, krysser over fjorden og nært land opp langs Nesodden. Deretter inn mellom øyene på Oslos østkant, via operaen og til kai ved Rådhuset. Når det er tid for matservering foretrekker ofte gjestene at vi ligger for anker på en lun plass.
En charterbåt er å regne som en flytende restaurant. En stor del av vår inntjening er relatert til salg av mat og drikkevarer. Båtene innehar skjenkebevilling og det er derfor ikke lov å ha med egen alkohol inn på skjenkestedet.
Båtene er tilrettelagt og utrustet slik at dårlig vær ikke skal ødelegge for en fin opplevelse på Oslofjorden. Vi har sidevinduer, solseil som holder gjestene lune og varme selv om man oppholder seg utendørs. De fleste av båtene har også varme salonger og godt med vinduer slik at alle skal kunne få et behagelig og hyggelig fjordcruise.
De fleste fjordcruise starter fra Oslo sentrum. Noen båter har faste plasser i havna og turen starter vanligvis herfra. Dersom det er andre ønsker så prøver vi alltid å etterkomme dem. Fjordclipper har fast kaiplass på Rådhusbrygge 2. Kustos henter gjestene på Rådhusbrygge 2. Belle Royal har fast plass ved Operaen, men kan hente gjestene på Rådhusbryggene. Freikoll har fast kaiplass på Aker Brygge. In Excess henter gjestene på Aker Brygge og Radhusbryggene. Se også på kartet under "Kontakt oss". Her ligger de fleste anløpssteder i Indre Oslofjord hvor vi trygt kan anløpe.
Ja det er mulig å bade fra båtene. Ta med badetøy og håndklær.